VPN giver dig sikkerhed på internettet

Hvis du bruger internettet, er VPN din nye bedste ven. VPN-tjenester er en stigende del af manges internetbrug, da det giver dig utroligt mange fordele.

For eksempel kan du se blokeret indhold, hvilket jo kan være fedt, ikke mindst i en ferietid. Med en helt almindelig internetforbindelse kan du normalt ikke se for eksempel DR i udlandet og den amerikanske version af Netflix. Begge dele kan streames via VPN-tjenester, og dette bare lige for at nævne et par stykker.

Allervigtigst beskyttes dine personlige oplysninger online, men mere om dette senere. Læs mere her og bliv klogere på hvad og hvordan VPN fungerer, og hvordan du finder den bedste VPN til dig.

Hvad er VPN egentlig?

VPN betyder Virtuelt Privat Netværk.

Al trafik fra dig går gennem en ekstern VPN-server, inden den så at sige kommer ud på internettet. VPN-tjenesten er således en slags mellemled mellem dig privat og det store internet.

Lidt teknisk forklaret er VPN en dataforbindelse, der er sikret mod kryptering. Som privatperson har du dermed den klare fordel, at du kan både skjule og ændre din IP-adresse.

Oprindeligt er VPN skabt for at kunne oprette forbindelse til lokale netværk fra fjernenheder. For eksempel at du kan tilgå dit arbejdes netværk hjemmefra med diverse info, dokumenter, tjenester og så videre.

VPN betyder for dig, at du kan være privat på nettet, og at du har flere muligheder.

Du og hele familien sikkert på nettet

Privatlivets fred er vigtigere end nogensinde i denne globaliserede tidsalder, ikke mindst på internettet. Vi bruger alle nettet hyppigt og måske uden at overveje til hvad og hvordan, vores private oplysninger anvendes. Som nævnt indledningsvis er VPN med til at beskytte dine personlige oplysninger.

Ligeledes er du med VPN beskyttet mod hackere på offentlige netværk. Mellemleddet sørger for, at du er i sikkerhed online.

Faktisk er det også en måde at undgå statslig overvågning. Dette er måske ikke så væsentligt i lille, trygge Danmark, men andre steder i verden har man jo streng censur.

Hvilket VPN skal du vælge?

Der er et hav af VPN-tjenester at vælge imellem.

Som almindelig person kan det være uoverskueligt, men der er heldigvis en del brugbare guides og anmeldelser online. Du bør overveje faktorer som sikkerhed, hastighed og stabilitet. hvert fald er det helt klart nemmest at vælge et firma, der tilbyder tjenesten. Du køber kort og godt et modul af firmaet. Når dette er downloadet, er du klar til at surfe vidt og bredt på den sikre måde.

Så igen: VPN er din ven, når du bevæger dig rundt på internettet. Du er i sikkerhed samtidig med at du selv kan gøre flere ting.