Var det på tide at få et ordentligt system til salg?

POS er en forkortelse for ”point of sale”. Det vil sige, at et POS-system er noget, du bruger, når du gennemfører et salg. Logikken ved at bruge et POS-system er, at systemet indhenter, producerer og videregiver data fra og til dit ERP-system. Så hvis du fx har solgt en fysisk vare, så vil POS-systemet fortælle dit ERP-system, at du har én vare mindre i vareudvalget. Og den besked ryger så til lageret.

Vil du lære mere om POS-systemer? Så læs med.


Udfør bogføring automatisk i forbindelse med køb

Kort fortalt skal du bruge et POS system, når du ønsker at spare tid. I princippet kan du ved manuel indtastning gøre alt det samme, som et POS-system kan, men det bliver tidskrævende arbejde. Og så snart et menneske bliver involveret, opstår risikoen for tastefejl. Med et POS-system vil bogføring blive udført automatisk i forbindelse med salg. Så bliver der frigivet kræfter, du kan bruge på andet.


Cloudbaseret POS system kan du nemt tilgå data over

Taler vi om en cloudbaseret løsning, så vil de data, som dit POS-system behandler, kunne tilgås fra hvor som helst – og på alt fra smartphone til tablet eller desktop. Forud for valg af POS-system skal du vide, om det konkrete system virker til den betalingsterminal, du benytter i din forretning. Men det er sjældent, du vil opleve besvær med at finde et kompatibelt system, du kan bruge fra dag ét.


Du kan nemt vælge en plug-and-play-løsning

POS-systemer kan du selvfølgelig finde som en dyr, skræddersyet løsning. Det er der imidlertid ikke den store grund til. For hvis du bare har en ganske almindelig butik kørende, kan du nemt bruge en plug-and-play-løsning, der er den samme, som lignende butikker bruger. Det gode ved en plug-and-play-løsning sammenlignet med en skræddersyet løsning er, at du kan forvente færre fejl i systemet.