Skab gode rammer for træning og velvære i hjemmet

Danskerne har aldrig været mere hjemme, end det er tilfældet i øjeblikket, og dermed opdager man også, at hjemmet på mange måder kan føles begrænsende i stedet for afslappende og åbent. Dette skyldes især, at man ikke altid har de samme muligheder for træning og velvære i hjemmet, som man har andre steder. Derfor kan det være en god idé at skabe nogle bedre rammer for dette, hvis man er træt af at sidde på sine hænder uden at lave noget.

Der er mange måder, hvorpå man kan få træningsmuligheder indenfor matriklen, og herudover kan man skabe gode rammer for velvære, hvis man bare er en smule kreativ.

Brug haven som træningscenter

Selvom vinteren er over Danmark, så er vejret ofte stabilt nok til, at man sagtens kan træne udendørs, hvis bare man har lidt ekstra tøj på. Dette er særligt rart, hvis hjemmets vægge kryber nærmere, og derfor kan man skabe bedre rammer for træningen i ens have, hvis man har en sådan. Her drejer det sig først og fremmest om at finde nogle redskaber, som man kan bruge til lidt af hvert, og som kan bidrage til, at man får trænet hele kroppen.


Mange vælger typisk at indkøbe nogle håndvægte, elastikker og lignende, som man kan bruge aktivt i haven, men faktisk kan man træne meget mere effektivt, hvis man f.eks. investerer i en trampolin i stedet. Nogle ser muligvis en trampolin som noget barnligt, der ikke kan bruges af voksne, men trampolinen udfordrer kroppen på en sund måde, og det er derfor et godt redskab at få ind i haven. Man kan dog med fordel tænke i, at børnene også skal have glæde af trampolinen, hvorfor f.eks. BERG trampoliner er et fornuftigt bud på en trampolin til haven.

Skab en afslappende atmosfære - både inde og ude

Når man har fået godt fat i træningen og har skabt de rette rammer for at kunne holde kroppen ved lige, så er det bare med at gøre det samme omkring den daglige velvære. Rigtig mange danskere er ikke gode til at få slappet af og afstresset i hverdagen, og det er med til at skabe problemer til højre og venstre. Derfor kan det være rigtig gavnligt at få skabt en afslappende atmosfære både indenfor og udenfor hjemmets fire vægge.

Hvad man finder afslappende afhænger naturligvis af, hvem man er som person, men generelt kan man evt. vælge et rum i huset, hvor man fjerner alle forstyrrende elementer. Her har man mulighed for at skabe rammerne for god psykisk velvære, og det er bestemt noget, man bør tage seriøst, hvis man jævnligt føler sig stresset.

Herudover kan man vælge at bringe den afslappende atmosfære ud i haven, så man har flere forskellige frirum, man kan flygte til i en travl hverdag. Her kan man f.eks. vælge at investere i en udendørs spa, der kan give både krop og sjæl et afbræk fra hverdagens stress og jag, eller man kan indrette en særlig krog i haven, hvor man er væk fra alting. Fysisk og psykisk velvære er utrolig vigtig at prioritere, og det handler bare om at være kreativ i jagten på frirum i hverdagen.