Sådan giver du dine møbler et nyt look

Er du træt af at se på de samme gamle slidte møbler og vil du gerne se om du ikke kan gøre noget for at give dem nyt liv? Der er mange forskellige måder hvorpå man kan give sine møbler nyt liv, nogle bedre end andre. De flest vælger bare at slibe dem ned og male dem, men selvom det kan se pænt ud, så er det også bare lidt kedeligt. I denne artikel giver vi dig et par bud på, hvordan du kan give dine møbler nyt liv, både ved at male dem, men også ved at tilføje nye elementer eller lignende.

Kalkmaling

Hvis du er vild med vintagelooket, så er kalkmaling den perfekte måde at få dine stole eller andre træmøbler til at se at gamle, men nye ud. Ligesom med andre typer maling, skal man først slibe den gamle maling af. Modsat andre typer maling, så skal man ikke grunde inden man maler med kalkmaling. Det kan man selvfølgelig godt, men det vil ikke se særligt godt ud. Kalkmaling er ideelt til at give dine møbler et vintagelook, og det kan også bruges på andre ting som f.eks. trædøre- og karme.Almindelig maling

Vi fik vidst sagt i starten af denne artikel, at male sine stole over er kedeligt og uinspirerende, man faktum er, at hvis man gør det ordentligt, så kan det faktisk ende med at se rigtig godt ud. Det kan f.eks. være en god idé at male møblerne, så de passer ind i dit farvetema eller så de er med til at bryde farverne i rummet. Der er mange gode argumenter for at male sine stole på den almindelige måde. Når du skal male dine møbler, skal du først slibe den gamle maling af og herefter grunde. Det gøres bedst med en grå maling.
Når den grå maling er tør, kan du efterfølgende male møblerne i lige din farve som du gerne vil have.

Ombetræk dem

Hvis dine møbler har stof eller læder, eller andre former for stof som dækker dem, så kan man med fordel ombetrække dem. Det vil med det samme give dine møbler nyt liv og få dem til at se ud som om du lige har købt dem. Man kan f.eks. eksperimentere ved at bruge utraditionelt stof, eller ved at sy gamle jeans sammen og bruge dem til betræk. Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænsen for, hvad du kan gøre.