Hjemmetræning er det seneste år blevet ekstremt populært, og det er jo ikke helt uden grund. Corona-epidemien har drejet nøglen rundt på landets fitnesscentre på ubestemt tid op til flere gange nu, og det betyder, at danskerne har taget sagen i egen hånd. Vi har nemlig flyttet træningen ind i stuen for stadig at kunne holde os selv igang.

Men corona skal ikke have skylden for det hele. For hjemmetræning er blevet mere og mere udbredt med tiden - corona eller ej - det kan skyldes, at vi generelt får mere og mere travlt i hverdagen, og derfor simpelthen ikke har tid til at snuppe en tur ned i det lokale fitnesscenter.

Sådan træner du derhjemme

Uanset om du er nybegynder eller øvet, så har du masser af mulighed for at træne derhjemme. Det kræver ikke noget dyrt fitnessabonnement, og du kan træne lige, når du har lyst.

Det er selvfølgelig muligt at træne uden diverse redskaber, men det er alligevel en god idé at få investeret i basale redskaber. Det kunne fx. vær ehåndvægte, kettlebell, elastikker, bænker, bolde, måtter osv. På den måde kan du få styrketrænet, ligesom du ville have gjort nede i fitnesscenteret.

Det kræver egentlig bare, at du har lidt plads hjemme i stuen eller på værelset, og så kan du ellers bare begynde. Har du ikke den store erfaring med træning, er et godt tip, at søge lidt på nogle trænings videoer på youtube. Her er masser af inspiration at hente.

Med en god træning følger ømme muskler

Det er nok ingen hemmelighed, at man efter en træningspause eller et højintensivt træningspas, kan opleve ømme muskler. Det er dog en helt naturlig reaktion fra kroppen.

Under træning nedbryder man en del af musklerne, der selvsagt skal genopbygges mellem ens træningssæt. Man nedbryder lidt, men efter en restitutionsperiode vil de fremstå endnu stærkere. Ordsproget om, at man går to skridt tilbage og et skridt frem, er lige modsat. Styrketræner man sine muskler vil man gå et skridt tilbage, men to skridt frem!

Restitution af musklerne sker under pauserne, som man bør have indimellem ens træninger. Man kan dog fremme blodcirkulationen i kroppen med massage af ømme muskler. Det kan. f.eks. foregå med en massagepistol eller andet massageapparat, der kan massere i dybden.

Gode grunde til, hvorfor du skal træne derhjemme

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal vælge hjemmetræning i stedet for at gå en tur ned i fitnesscenteret.

1. For det første, så er det altså en del billigere. Hvis du investerer i noget fitnessudstyr, er det selvfølgelig en udgift, men det er dit og kun dit. Du betaler ikke et månedligt beløb for at komme ned at træne i centret.

2. Hvis du, som så mange andre, ikke synes det er det fedeste i verden, at andre kigger på dig, mens du træner, skal du også vælge hjemmetræning. Her er der ingen fremmede mennesker, som kan se dig, mens du træner.

3. Når du vælger at træne derhjemme i stedet for træningscenteret, så behøver der ikke være så langt fra tanke til handling. Det kan godt virke uoverskueligt at skulle slæbe sig selv ned i fitnesscenteret, hvis man bor et godt stykke væk. Når du træner derhjemme, har du ikke særlig langt, og så er der altså ingen gode undskyldninger for at lade vær med at træne.

Er du blevet lidt tændt på at skulle prøve det der hjemmetræning? Så smut forbi Nettofitness.dk og se deres fede udvalg af træningsudstyr til hjemmet!