Hvor meget får jeg for at aflevere min bil til ophugning?

Har du en bil, der har udtjent sin værnepligt? I så fald kan du aflevere den hos en ophugger. Når du gør det, får du udbetalt en skrotpræmie, der afhænger af bilens stand, værdi, alder m.m.

Det er naturligvis en glimrende løsning, hvis bilen ikke længere er forsvarlig at køre i. Det kan også være, at bilens værdi er så lav, at det ikke kan betale sig at reparere den.

Det er dog meget forskelligt fra person til person, hvornår de mener, at en bil bør afleveres hos en ophugger. Af denne grund er det selvfølgelig helt op til dig selv at vurdere dette.

Varierer meget fra aktør til aktør

Det er svært at give dig et konkret svar på, hvor meget du kan få udbetalt i skrotpræmie. Der er nemlig flere variabler, der har indflydelse på beløbets størrelse.

Som angivet herover, har bilens stand, alder, værdi m.m. indflydelse på din skrotpræmie. Har bilen ikke den store værdi, vil du naturligvis få en lavere skrotpræmie, når du afleverer den hos en ophugger.

Du kan dog forvente, at de kan få udbetalt i omegnen af 3.000 kroner i skrotpræmie. Ud fra dette beløb vil du også kunne vurdere, om det er den bedste løsning for dit vedkommende.

Afhentning af bil er ikke gratis

Såfremt det ikke er muligt for dig at aflevere bilen selv, tilbyder de fleste ophuggere at hente den. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er gratis.

At det ikke er gratis, betyder dog ikke, at du skal have penge op af lommen. Det betyder blot, at du vil få udbetalt en mindre skrotpræmie, end hvis du havde afleveret den selv.

Har du mulighed for at aflevere bilen selv, bør du derfor gør det. Det vil som regel giver dig 500 til 1.000 kr. mere i skrotpræmie, hvis din bil ikke skal afhentes.

Er det værd at gøre?

Det er svært at give et konkret svar på, om det er værd at aflevere din bil hos en ophugger. Er bilen ikke længere sikkerhedsmæssigt forsvarlig at køre, er det selvfølgelig en god idé.

Mener du, at bilen kan repareres, så du igen kan køre i den, kan dette også overvejes. Her skal du dog overveje, hvad det vil koste at reparere den kontra bilens værdi.

Vil prisen for reparationen klart overskride bilens værdi, vil det som regel være bedre, at du afleverer den hos en ophugger.