Hvilke kosttilskud skal du vælge?

Der er efterhånden ikke det kosttilskud, du ikke kan få. Der er både kosttilskud, der er godt for dit hår, dine negle og hud. Herudover er der også de klassiske vitaminpiller, som du kan supplere med, hvis du ikke får nok gennem din daglige kost. Så man kan vist godt sige, at der er et stort udbud af kosttilskud. Men hvad skal man så vælge? Først og fremmest kommer det an på dit eget behov og generelle sundhed. Vi har skrevet om de tre typiske kosttilskud, som folk tager i denne artikel. 


D-vitaminpiller

D-vitaminen er særligt godt for optagelse og omsætning af kalk i vores knogler og muskler. Der er mange af os, der har et lavt niveau af D-vitamin, hvorfor man kan tage det som kosttilskud. Det er typisk i vinterhalvåret, hvor man kan komme i underskud af d-vitaminen. Det er fordi D-vitaminen dannes gennem solbestråling af huden. Derfor kan folk komme i underskud af det i vinterhalvåret, fordi solen ikke er så ofte fremme. D-vitamin er godt for os alle, og derfor kan du tage D-vitamin som kosttilskud i din hverdag.Magnesium

Magnesium kan godt lyde lidt hårdt eller voldsomt at tage som kosttilskud. Men det er faktisk at finde i vores system i forvejen. Magnesium spiller nemlig en vigtig rolle, når det kommer til stofskifteprocessen i vores krop. Det har derfor også en betydning vores blodtryk og blodsukker. Det siges at være godt for hjerte-kar-sygdomme. Så det er et godt mineral at tage som kosttilskud, hvis du er i mangel på magnesium. Men tag altid en snak med din læge eller lokale apoteker om at tage magnesium eller et andet kosttilskud, hvis du er i tvivl om det. 


Fiskeolie – Omega 3

Hvis du ikke er den store fiskespiser, så kan du indhente alle de helbredsmæssige fordele, der er i fisk gennem fiskeolie eller også kaldt Omega 3. Det er nemlig nogle fedtsyrer, der er særligt godt for vores helbred. Omega 3 sidder i fede fiske som laks, tun, slid og makrel. Hvis de ikke lige er at finde på dit aftensmadsbord, så kan du tage det som et kosttilskud. Det er gavnligt for dine led og hjerte-kredsløb. Så fiskeolie er klart et kosttilskud, du kan overveje at begynde at tage. Her kan du enten vælge mellem kapsler eller fiskeolie i flydende form. De fleste foretrækker det sidstnævnte.