Hvad er søgemaskineoptimering? 

 

Har du en hjemmeside? er du virksomhedsejer og vil du gerne lancere dine produkter online? Der kan være mange grunde til, hvorfor det er vigtigt for dig at vide, hvad søgemaskineoptimering er. Så hvis du stiller dig selv spørgsmålet hvad er søgemaskineoptimering, så er du havnet det helt rette sted. Her kan du nemlig læse og lære meget mere om termen, hvad det indebære og hvorfor det bruges. På den måde bliver du godt klædt på til at gebærde dig online og få din hjemmeside, dig selv eller dine produkter til at blive set online. Lyder det interessant? så kan du med fordel læse vores guide til SEO.

 

Hvad er søgemaskineoptimering og hvorfor er det vigtigt?

 

Søgemaskineoptimering kaldes også på engelsk SEO, som er en forkortelse af Search Engine Optimization, altså søgemaskineoptimering. Det er et begreb der rækker over en lang række af tiltag, som du kan lave for at få din hjemmeside til at rangere højere på for eksempel google søgninger. Statistikker viser at de tre første links i en google søgning generelt er dem som der bliver klikket på, derefter går det langsomt ned ad bakke med kliks og besøgende. Rammer din hjemmeside på side 2 eller på side 3 så er det så lav en procentdel af besøgende du kan hente fra google søgninger, at det næsten ikke er nævnelse værdigt. Så hvis du har en hjemmeside og uanset om du bruger den som virksomhedsejer eller privatperson, så er det vigtigt for dig, hvis du ønsker mere trafik på din hjemmeside, at lave god søgemaskineoptimering. Nu har du fået svar på hvad er søgemaskineoptimering og hvorfor det er vigtigt. Herunder kan du blive klogere på, hvilke tiltag der går ind under termen og hvordan du kan få din hjemmeside til at rangere højere i google søgninger.

 

Hvilke termer går hånd i hånd med søgemaskineoptimering?

 

Efter at have læst ovenstående afsnit, så giver det vel lidt sig selv, hvorfor man ønsker at kende til termen søgemaskineoptimering. Men hvordan du kan få din hjemmeside til at rangere højere, kræver at du kæmper for det. Har du hørt om termen søgemaskineoptimering før, så har du sikkert også hørt om linkbuilding. Disse to ting går nemlig hånd i hånd. Ønsker du en god søgemaskineoptimering, så skal et af dine fokuspunkter være på linkbuilding. Men hvad er linkbuilding så lige? Det er et skriv af en art, som indeholder aktive links. Disse links bliver anset af googles algoritme, som værende anbefalinger. Det er i hvert fald den mest billedlige måde at forklare det på. Nu flere links der er til din hjemmeside, nu flere anbefalinger har den således også. Nu flere anbefalinger, nu mere populær er den i og for sig også og nu højere vil den dermed rangere på google søgninger.