Gode råd, når du skal flytte til leje

Dette indhold er sponsoreret 


Der kan være mange fordele ved at bo til leje frem for at købe selv. Først og fremmest er det meget fleksibelt, fordi du har mulighed for at flytte med relativt kort varsel, og derudover giver det økonomisk god mening for mange, særligt hvis de ikke har råd til at købe en bolig selv. Du kan også få boligstøtte i en lejebolig, hvilket du ikke kan i en bolig, du selv ejer. Derudover skal du typisk ikke stå for den udvendige vedligeholdelse og det almindelig slid. Har du planer om at finde en lejebolig, så læs disse gode råd inden. 

Sådan finder du en lejebolig

Første skridt, når du skal bo til leje er selvfølgelig at finde et sted at bo. Der findes hjemmesider, hvor du kan finde et stort udvalg af boliger til leje, for eksempel boligzonen.dk. Her kan du filtrere boligerne efter beliggenhed, boligtype, antal værelser, husleje og størrelse. Der kommer samtidigt nye muligheder til hver dag, så det er godt sted at holde øje, hvis du planlægger at flytte til leje. 


Få styr på lejekontrakten

Når du først har fundet et sted at bo, er det vigtigt at få styr på lejekontrakten. Selvom det er kedeligt, så kan der opstå problemer for dig, for lejekontrakten omhandler vilkårene for din leje af boligen. Her vil der stå, hvis du har særlig vedligeholdelsespligt, reglerne omkring husdyr, huslejeregulering og andet relevant. Læs den derfor godt igennem, inden du skriver under, og tjek at alle datoer, beløb, navnene og så videre er korrekte.

Lejemålets stand ved indflytning

Gennemgå lejligheden grundigt, når du overtager den. Det er en god idé at tage mange billeder af lejligheden, inden du flytter ind, særligt af eventuelle mangler og slid. Det giver dig mulighed for at dokumentere, hvordan standen var, da du flyttede ind. Opdager du skader eller mangler ved boligen, så sørg for at gøre din udlejer opmærksom på det med det samme. 

Huslejens størrelse

Huslejens størrelse er bestemt af en lang række forskellige forhold, som beliggenhed og størrelse. Det kan være svært selv at vurdere, om huslejen er for høj. Er du i tvivl om, om din husleje er for høj, så kan du prøve at beregne prisniveauet for lejligheder af din type på nettet. Kontakt din udlejer for at høre, hvordan huslejen er fastsat. Der er også muligheden for at gå til Huslejenævnet, som kan hjælpe dig med at få huslejen reguleret.