Gå til eSport i Danmark 

 

eSport er et forholdsvist nyt koncept i Danmark. Derfor har vi i dag valgt at kaste blikket på hvordan du kan melde dig ind i en klub og spille eSport i Danmark. Vi kigger også på fordelene ved at dyrke eSport i fællesskab.

 

eSport i hele Danmark

 

Der er allerede eSport-klubber over hele Danmark. Du kan blandt andet dyrke eSport i Ballerup, Odense, Otterup, Nykøbing Falster, København, Ribe, Søborg, Næstved, Roskilde, Slagelse og andre steder i landet. Har du allerede en klub, kan du overveje at bruge vores klubmodul til organisation. 

 

Spil på eSport

 

Du kan ikke alene spille eSport selv, men der er også mulighed for at spille på andre sporten. Folk kan gennemføre betting på eSport i Danmark og andre lande. Det er naturligvis vigtigt at spille ansvarligt, men det kan gøre det ekstra sjovt at se de dygtigste eSport-spillere dyste i sporten.

 

Fordele ved eSport

 

Der er mange fordele ved at gå til eSport. Fx siges det at du potentielt kan få en bedre korttids- og langtidshukommelse. Desuden siges det også at gaming potentielt kan forbedre synet, da det kan bidrage til at svare bedre i forhold til forskellige nuancer. 

 

Desuden kan det også være socialt, selvom at du spiller bag en digital skærm. Det gælder især i klubberne, hvor du mødes med vennerne og bekendte. I socialiserer mellem spillene, og det at være i nærheden af andre personer byder på mange fordele. 

 

Dog skal det nævnes at du bør beskytte dine øjne med briller med et filter mod blåt lys. Der findes blandt andet særlige orange gaming-briller. Måske er det ikke de mest tiltrækkende briller, men til gengæld er det attraktivt at beskytte øjnene. 

 

Hvad er eSport?

 

Her har vi gennemgået flere ting i forhold til eSport, og måske er du ikke engang sikker på hvad det går ud på. eSport er forkortelsen af elektronisk sport. Det vil sige at du spiller computerspil eller spil på en video konsol som fx en xBox eller PlayStation. 

 

Der er mange populære eSport-spil. Dota 2 er muligvis det mest populære spil i denne verden, og mange danskere nyder at spille Dota 2 i klubberne. Der er også mange danskere, som er glade for at spille Fortnite og League of Legends. Sidstnævnte forkortes typisk til LoL. 

 

En anden spiltitel, som også forkortes, er CS:GO, som er forkortelsen af Counter-Strike: Global-Offensive. I Danmark er denne eSport især populær på grund af Astralis, som er et af de bedste eSport hold, der dyster i CS:GO.

 

Hvor mange dyrker eSport i Danmark?

 

eSport vokser i raketfart i Danmark. I 2017 var der 2105 medlemmer på tværs af 70 foreninger. Året efter var der dobbelt så mange medlemmer med 4912 personer fordelt på tværs af 138 foreninger. Kigger vi på 2019 kunne vi se at der dengang var 7742 danskere fordelt i 187 forskellige foreninger. 

 

Vi har ikke nyere tal, men vi kan kun gætte på at eSport nok er nået over 10.000 medlemmer den dag i dag. Derfor har du altså også gode muligheder for at spille Fortnite, CS:GO, LoL og andre spil i klubber rundt omkring i Danmark.