Frivillig på klubtur? Sådan får du som voksen det meste ud af turen

Som forælder eller frivillig kan det både føles som en fornøjelse og som en pligt at skulle med spejdergruppen, danseskolen eller fodboldholdet på tur. Der går hurtigt en hel weekend eller ferie med aktiviteterne, og for mange er det langt fra afslappende at skulle være "på" på den måde. Men faktum er, at du som frivillig gør noget godt for børnenes trivsel og udvikling. Og derfor skal du selvfølgelig også have den bedst mulige tur. Læs med her og bliv inspireret til hvordan.

Find mening med nye venskaber

For at finde energien til en hel weekend eller ferie som frivillig, kan det være en god idé at kigge på, hvad du selv får ud af din frivillighed. Mange nyder for eksempel godt af de nye venskaber med andre voksne, der kan skabes på disse ture. I har allerede jeres frivillige arbejde til fælles, så der vil altid være noget at bygge videre på. Når børnene er gået i seng, er det disse voksne du vil kunne bruge din tid med, og derfor er det også værd at bruge lidt kræfter på at lære dem at kende. Så kan du altid vælge, når du kommer hjem fra turen, om venskaberne skal med ind i dagligdagen eller blot findes frem på lejrture.

 

Træk stikket

Ikke nok med at dagene på en klubtur kan være hårde, fordi der sker meget, og der er meget at holde styr på, så foregår de oftest også i weekender og ferier, som du måske typisk vil bruge på at lade op til hverdagen. Derfor er det vigtigt, at du undervejs på turen sørger for at få slappet af og trukket stikket. Det kan for eksempel være ved at spille på et nordisk casino uden licens, læse en god bog eller meditere. Hvad end der får dig helt ned i gear. Sådan skaber du også mere overskud og tålmodighed for dig selv på selve turen, og det kommer alle til gode.

Skriv din erfaring på CV'et

Selvom det ikke er erhvervserfaring, kan erfaring fra dit frivillige liv sagtens spille en vigtig rolle på dit CV. Derfor kan det være en god idé undervejs på turen enten at tage notater eller reflektere over, hvad du lærer, og hvordan dine kompetencer kommer i spil. Måske du endda får helt nye kompetencer med hjem, som kan komme med på CV'et. Uanset hvad, kan disse refleksioner også være med til at skabe mening for dig i dit frivillige liv ved at understrege, hvad du får ud af det. For de fleste er frivillighed nemlig en win-win.