Find et lækkert sengebord til soveværelset

Er du på udkig efter noget, der kan give nyt liv til jeres soveværelse? Det kan være svært at være specielt kreativ i et værelse, der typisk primært består af seng og skabe – men faktisk er der rig mulighed for at personliggøre soveværelset, så I føler, I har noget skønt at se på, hver gang I går ind i rummet. Soveværelset er trods alt et sted, man bruger ganske mange timer, selvom man sover en del af tiden.

Sengeborde er en af de ting, I kan være kreative med, når I skal indrette soveværelset. Hvis I har en seng stående frit i rummet, er der plads til sengeborde på begge sider, og alternativt kan I stille et bord på den ene side – det er rart at kunne stille et glas vand, have en bog liggende eller lægge telefonen til opladning på bordet, når I går i seng. Du kan finde inspiration til dit næste sengebord her.

Få det til at passe til sengen

Synes du, det er svært at finde ud af, hvad du skal gå efter, når det kommer til sengeborde? Det kan være en jungle at finde rundt i, for der findes alverdens forskellige former for sengeborde.

En tommelfingerregel kan være at finde noget, der passer godt til jeres seng. Hvis sengen enten har et stel i træ eller blot ben i en bestemt træsort, kan I med fordel kigge på sengeborde i samme træsort – så er der noget sammenhæng og en rød tråd.

Omvendt kan I også skabe noget kontrast ved at vælge lidt anderledes. Med lakerede sengeborde eller sengeborde, der for eksempel har ben i metal, er der rig mulighed for at få et møbel, der passer godt ind, selvom det måske ikke passer direkte til sengen eller andre møbler i rummet – så længe I synes, det opfylder de krav og behov, I har, er det sådan set også det vigtigste.


Helt simpelt eller med forskellige funktioner? 

Måske I har overvejet, hvorvidt sengebordet skal have en bestemt funktion. Hvis I synes, I har en tendens til at rode en smule omkring sengen, kan det være en fordel at vælge et sengebord, der enten har en hylde under, eller I kan vælge en med skuffe – så er det i hvert fald muligt at gemme det en lille smule væk, samtidig med det er let tilgængeligt, hvis det er noget, I har brug for.

Omvendt er der nogle, der foretrækker, at det bliver ganske minimalistisk. Det kan også give rigtig god mening, hvis I for eksempel har et rum, der er ganske småt. Et soveværelse kan hurtigt komme til at føles rodet eller fyldt, hvis ikke I har specielt mange kvadratmeter, og så er det en fordel, hvis I vælger et bord, der ikke fylder specielt meget, eller som er helt simpelt – så kommer det ikke på samme måde til at virke fyldt.

Få inspiration forskellige steder

Der er efterhånden så mange møbler at vælge imellem rundt omkring, at det kan være svært for jer egentlig at vælge. Selvom I har indskrænket det ved at kigge efter bestemte former, materialer eller størrelser, er der stadig temmelig meget forskelligt at vælge mellem. Derfor er det nogle gange en god idé at tillade sig selv at hente inspiration til sengebordet forskellige steder.

Har I nogle bekendte, hvor indretningen bare spiller? Man skal ikke føle sig for fin til at låne inspiration her og måske finde noget, der minder om eller en stil, der er lidt i samme dur.

Det kan også være boligmagasinerne eller forskellige indretningshjemmesider online, hvor I tænker, at I nu har fundet det bedste bord. Så længe I er godt tilfredse, findes der intet facit – så er det med at vælge det, I godt kunne tænke jer.

Muligheder i forskellige priskategorier

En ting er, at der er mange forskellige borde at vælge mellem – men der er helt naturligt også forskel på, hvor mange penge folk er villige til at poste i det. Uanset om I er til et bord, som I er villige til at skubbe nogle penge i, eller om I hellere vil have noget, der er på et smallere budget, er det fuldt ud muligt for jer at finde gode løsninger.

Der findes mange sengeborde, der ikke koster specielt mange penge, så det skal ikke være det, der afholder jer fra at finde noget, I godt kan lide. Nogle gange handler det bare om, at I lige kigger lidt flere forskellige steder, før I måske finder det, der skal være jeres nye borde.

Det er altid skønt at kunne se, at jeres soveværelse er blevet vækket lidt til live, selvom det kun har krævet ganske få forandringer. Hvis I er til, at der skal ændres endnu mere, kan I jo begynde at kigge på hylder, billeder eller andet tilbehør, der kan give mening i rummet.