Find det foreningsliv, der passer til digForeningslivet er for mange en stor del af deres liv. Det er ikke kun et sted, hvor man mødes og udøver en hobby. Det er også et sted, hvor man udøver demokrati og møder danskere på tværs af alle samfundslag. Hvis du også gerne vil være en del af foreningslivet, men er i tvivl om, hvad du skal lave, så læs med her. 

Til dig, der vil have spænding

Det er en fritidsbeskæftigelse, der ikke er lige så udbredt i foreningslivet. Men det er en hobby, som er oplagt til dig, der gerne vil kombinere strategi og spænding i én. Kortspil og spillemaskiner på online casino kan være en underholdende måde at få trænet sin evne til at udtænke strategier. Meget er dog overladt til held, og det er også dét, der ofte gør det spændende. Fordi man vædder penge, skal man være opmærksom på ansvarligt spil, hvilket kan gøres ved at sætte en pengegrænse.

 

Til dig, der savner motion 

Hvis ikke fitnesscenteret er særligt tiltalende, så kan et alternativ være at starte på et motionshold i form af sportsgrene som håndbold og svømning. Svømning fremhæves ofte som en god motionsform, da der er mange sundhedsfordele. Man får pulsen op og får opbygget muskler og udholdenhed. Det er en god sportsgren, særligt hvis man tidligere har døjet med ledskader eller lignende fra andre sportsgrene. Det kan dog godt være dyrt at betale kontingent, og derfor hjælper nogle foreninger også med en økonomisk håndsrækning.

Til outdoormennesket

Er du træt af bruge mange timer inden døre på arbejdet eller studiet? Så er der mulighed for at blive spejder. Som spejder lærer man mange færdigheder inden for madlavning, knobbinding og førstehjælp. Spejderlivet giver fællesskab, natur og ikke mindst udfordringer.


Mange begynder til spejder som barn, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan begynde som voksne. For der findes spejdere i alle aldre. Mange vælger i stedet at blive spejderleder eller at hjælpe til med større aktiviteter. Med over 1.000 spejdergrupper i Danmark, er der rigeligt af foreninger at melde sig ind i.

Til dig, der vil træne hjernen

Nogle mener, det er, andre mener det ikke. For er skak en sport? Det, der kendetegner sport, er en aktivitet med et konkurrenceelement, men spørgsmålet er også, om det skal være en fysisk aktivitet eller ej. Selv om skak ikke er en fysisk aktivitet, så er det i den grad en mental aktivitet og en oplagt fritidsbeskæftigelse, hvis du gerne vil dyrke motion for hjernen. Skak er yderst strategisk, og derfor kan man alligevel få sved på panden, selv hvis man ikke er fysisk aktiv. Der findes flere foreninger rundt omkring i landet, som man kan tilslutte sig. 

Til dig, der vil styrke koncentrationen

Skydning er en spændende aktivitet for dig, der gerne vil dyrke en aktivitet for at styrke din koncentration og ro. Der findes flere former for skydning, blandt andet riffelskydning og pistolskydning og forskellige discipliner, som du kan udfordre dig selv i. Mange steder giver samtidig mulighed for både at skyde indendørs og udendørsterræn.