Få mere overskud til dine fritidsinteresser

Det kan være svært at have overskud til dine fritidsinteresser. Både økonomisk og energimæssigt. Men hvis du optimerer din hverdag, vil du få overskud i både energi og økonomi, til at dyrke dine hobbyer.

 
Mad og indkøb

Der er så meget du kan gøre på mad og indkøbsfronten, for at minimere både tid og penge du lægger i dette på daglig basis.

Brug nogle timer én gang ugentligt – for eksempel i weekenden – på at lave madplan, købe ind og bakke op for den næste uge. Laver du madplan, skriver en indkøbsliste ud fra madplanen og køber ind for en uge ad gangen, vil du opleve, at du holder dig mere til det du planlægger at købe ind. Du vil altså opleve at indkøb bliver billigere, fordi der er færre impulskøb.

Laver du ydermere din madplan ud fra at kunne bruge overskydende ingredienser, vil du også opleve mindre madspild, hvilket igen sparer penge.

Bakker du oven i købet dine grøntsager op, så de er lige til at bruge, vil du også skulle bruge langt mindre tid på madlavningen i det daglige.

 
Få samling på tingene

Også i dit hjem og din økonomi kan det give overskud at få samling på tingene. Lav zoner i dit hjem til forskellige aktiviteter, så ved du også bedre hvor du finder dine ting.

Hav en fast dag for de forskellige aktiviteter. Støvsug samme dag hver uge. Det samme med tøjvask. Det er langt mere effektivt, når du samler ensartede aktiviteter på samme tid, på den måde kan du også sætte en fast dag, hvor du har x antal timer til dine fritidsaktiviteter.

Mht. din økonomi, kan et samlelån spare dig for nogle renter og gebyrer. På den måde kan du super hurtigt få mere luft i økonomien, som du kan bruge på dine hobbyer.