Er PayPal klar til et stærkere 2023?

Har du investeret i Paypal i starten af 2022 har du været en del af noget af en nedtur i løbet af året. Aktien er faldet fra næsten 200 USD i januar til omkring de 72 USD i december. Det er et fald på over 60 procent og det er således noget der gør ondt på enhver aktionær.


PayPal er nok den mest kendte e-wallets, der også tæller eksempelvis Neteller, EcoPayz og Skrill. En e-wallet (elektronisk tegnebog) er en virtuel tegnebog, der bruges til at opbevare penge og foretage online transaktioner. 


Men selvom der har været et enormt fald i aktien, så er det måske alligevel gode muligheder for at vende bøtten i 2023 og vi vil nedenfor se nærmere på, hvorfor PayPal kan blive en stærk aktie i 2023. 


Pixabay

Makroøkonomiske betragtninger

I makroøkonomi beskæftiger man sig med de overordnede linjer i samfundets økonomi og for at se på PayPals 2023 er det de overordnede økonomiske betragtninger man skal fokusere på.


PayPal havde en rigtig god periode mellem 2020 til medio 2021, hvor mange af verdens borgere holdt sig hjemme så meget som muligt og derfor havde et behov for at se på alternative betalingsmetoder end de var vant til. Perioden havde stor effekt for PayPal aktien der steg næsten 200 % i perioden og dermed var en guldgrube for kortsigtede handler. Det store fald af aktieværdien havde en stor betydning for aktionærerne, men PayPal formåede stadig at have en omsætning på 337 milliarder USD på deres platform og det viser noget om tjenestens betydning. Da forbrugerne vendte tilbage til gamle vaner kunne PayPal mærke det på aktiens fald, men de viste, at de stadig var mange forbrugernes foretrukne betalingsform.


Verden oplever i øjeblikket et stort pres på inflationen og det har en effekt på PayPal, der i højere grad benyttes til ikke essentielle køb. Når økonomien oplever en fremgang vil brugen af PayPal også øges. PayPal er en foretrukken betalingsmetode til eksempelvis online casino, hvor det giver en nem indbetalingsmulighed for den ikke essentielle fritidsinteresse og PayPal har en tro på, at deres forretningsmodel kan styrkes i en periode med mindre inflation, hvilket forventeligt vil opleves i 2023. 

Fokus på det langsigtede

PayPal startede i 1998 under navnet Confinity og blev blot to år senere fusioneret med x.com, der havde ingen ringere end Elon Musk som en del af ejerkredsen. Hvis man leder efter gode investeringer skal man som oftest se over en lang periode. Kortsigtet aktiehandel har mere karakter af sports betting, men ligesom man skal have styr på plusser og minusser for de enkelte hold, så skal man for kortsigtet handel også have en viden om virksomhed og marked.


For virksomheden handler det dog altid om den lange bane og det er derfor en sund forretning som PayPal er en god investering på sigt. Ja, det har helt sikkert ikke været et godt 2022, men virksomheder kan være præget af gode og dårlige perioder afhængigt af de overordnede makroøkonomiske linjer eller uro på et konkret marked. 


E-handel udgør ca. 1/5 af markedet i Amerika alene og der er meget der tyder på, at PayPal endnu ikke har vist sit fulde potentiale. Der er et enormt potentiale i den stadigt stigende e-handel og PayPal kan bruge sin markedsposition til at kapitalisere på denne trend. Virksomheden har også set på at udvide sine aktiviteter til at inkludere nye markeder og forsøger sig således på store markeder i Asien og Afrika. Det er enorme markeder, der kan være med til at løfte virksomheden væsentligt.

Et stærkere 2023

Der er meget lidt tvivl om, at PayPal kigger ind i et stærkere 2023, da den overordnede økonomi vil give bedre markedsvilkår for PayPals forretningsmodel og aktien kommer dermed på vores liste over gode aktietips for 2023.  


Vi skal ikke forvente samme enorme stigning på 200 procent, men for en langsigtet aktiebetragtning forventer vi en god investering.