Disse ting skal du være opmærksom på i boligjagten

Det er altid spændende at være på boligjagt, og specielt hvis det er ens første køb. Der er rigtig meget man skal sætte sig ind i, og det kan samtidig være en udfordring. Skal man købe et gammelt hus, et nyere hus eller skal man bygge sit eget? Oven i dette kommer økonomi og alt det praktiske ved siden af, som også kan være overvældende. 

Derfor er det vigtigt at man gør sig umage med forarbejdet, og undersøger markedet grundigt, så man er klar over hvad man skal kigge efter, og hvad man kan forvente.
I denne artikel giver vi et par gode råd til, hvad man skal kigge efter når man er på boligjagt, og hvad man skal være påpasselig med, som måske ikke er helt synlig ved første øjekast. 

Køber du et gammelt hus? Undersøg kloakering, fundament og elinstallationer 

Hvis man har forelsket sig i et ældre hus, så er det vigtigt at man forholder sig kritisk fra start. Drømmen om den ældre muremester villa kan nemlig hurtigt blive dyr, hvis ikke man sørger for at gennemse huset for diverse fejl og mangler. 

Mange af disse ting er nemlig ikke nødvendigvis synlige ved første øjekast, og derfor kan det nogle gange kræve professionel hjælp til at vurderer, om huset reelt set er i god stand eller ej. Tag f.eks. kloakeringen – det er ikke noget utrænede øjne lige kan spotte, og der kan man med fordel tage fat i fagkyndige som f.eks. dem fra Lmj.dk.
Det samme gælder når det kommer til husets fundament, tag og/eller vinduer. Her kan en tømrer eller murer være behjælpelig med at vurderer, og dem har vi typisk alle sammen et par stykke af i vores netværk, hvorfor man med fordel kan trække derpå. 


Er du til nybyggeri? Sørg for få tilbud fra flere bygherrer 

Det er i dag meget populært at bygge et nyt hus – specielt hvis det er ens første hus, så er tendensen generelt at man gerne vil bygge sit eget. Derfor er der også mange virksomheder som specialiserer sig i at bygge nye huse til forbrugernes behov, men typisk i form af forskellige typehuse, som forbrugeren så kan vælge i mellem, og modellere inden for en vis begrænsning.
Der er det specielt vigtigt at man undersøger markedet grundigt, for det er ikke alle der er lige billige, og ej heller alle der leverer en kvalitet som du måske ønsker. Et godt tip er at komme i kontakt med personer der har boet i et sådant hus i et par år, og hører hvorvidt de er tilfredse eller ej.