Digital platform kan hjælpe med store byggeprojekter 

Engang for mange år siden sad man med papir, blyant og lineal, når byggeprojekter skulle planlægges. For der var nemlig et ret begrænset udvalg af remedier – sådan er det nu ikke i dag. For med den teknologiske udvikling er der næsten ingen grænser for, hvad vi kan gøre. Byggebranchen er især en branche, hvor teknologien i dag spiller en væsentlig rolle. For i dag kan både tegninger og udregninger foregå nemmere og mere præcist ved hjælp af teknologien. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan større byggeprojekter kan blive til ved hjælp af digitale platforme. 


En førende specifikationsplatform 

NBS Nordic er én af de virksomheder, som har udviklet en digital platform, der især kan være til fordel for byggebranchen. Faktisk er det én af de førende specifikationsplatforme. Med deres arbejdsbeskrivelse og platform kan arbejdere i byggebranchen formindskelse både forsinkelser og fejl i byggeriet – blot ved at bruge den digitale platform. Ganske gratis kan de oprette sig, og nærmest med det samme tilgå platformen. Flere projekter på én gang – bedre overblik

Den digitale platform gør det muligt for virksomheder i byggebranchen at oprette flere projekter ad gangen. Det giver et bedre overblik, og dermed også en ret så nem tilgang til projektet. Med platformen kan de ansatte gå ind og lave beregninger til byggeriet – og det endelige produkt vil blive meget mere præcist og mindre fejlfrit, da beregningerne altså laves digitalt. 


Fokus på klimaet

Med den digitale platform som fx NSB Nordic tilbyder, er der også mulighed for at fokusere mere på klimaet. Dette sker gennem en såkaldt LCA-beregninger, kendt som ’Livscyklusvurdering’. Her vil beregneren vurdere miljøpåvirkningen af produktet fra start til slut i projektet. Formålet er at formindske den klimabelastning, som mange af byggematerialerne kan give. Det er en omfattende vurdering, som altså kan være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid.