Det skal du overveje, inden du tager et Billån

 

Dette indhold er sponsoreret 


 

Det er de færreste, der har økonomien til at betale kontant for det fulde beløb af en bil. Derfor vælger mange at tage et Billån, som kan betales af over flere år eller måneder, alt efter hvad beløbet er. Der er flere forskellige ting, du skal tage stilling til, når du skal tage et Billån. Hvis du vil vide mere kan du læse med her, hvor du får liste over ting, du skal overveje, inden du tager lånet. 

Hvad skal du være opmærksom på? 

Når du skal tage et Billån, er det først og fremmest vigtigt, at du er klar over, hvad du skal være opmærksom på. Man kan hurtigt blive fanget i en fælde, som kan underlægge ens økonomi. Når du optager lånet, skal du eksempelvis være opmærksom på diverse ekstraudgifter. Der findes eksempelvis stiftelses-og administrationsgebyrer, når du optager et Billån. Hvis du er i tvivl om de forskellige gebyrer, kan du opsøge din nærmeste bilforhandler og få flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du optager lånet. 

Variabel eller fast rente? 

Der findes mange forskellige Billån på markedet. Du kan blandt andet vælge et lån med enten fast eller variabel rente. Disse to rente former er forskellige, og du skal derfor være omhyggelig med dit valg. En fast rente koster lige nu en smule ekstra om måneden, men giver dig dog budgetsikkerhed hele låneperioden ud. Med en variabel rente kan du dog udnytte det lave renteniveau hele låneperioden ud, og der er dog ingen sikkerhed for, hvilke rentestigninger du kan få på dit lån. Den faste rente er en klar fordel for dig, der har en stram økonomi, og som ikke har råd til eventuelle rentestigninger. Vælger du et Billån i banken frem for hos den enkelte bilforhandler, kan renten dog være til forhandling. 

Sammenlign de forskellige lån 

Sidst men bestemt ikke mindst, er det altid en god idé at sammenligne forskellige lån, før man foretager et endeligt valg. Billån er som tidligere nævnt meget forskellige, og du skal derfor være opmærksom på, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Ønsker du at sammenligne forskellige billån, kan du blandt andet gøre det ved hjælp af ÅOP.  Dette er en forkortelse af Årlig Omkostning i Procent. Vil du derfor sammenligne forskellige billån, kan du bruge denne metode til at finde det lån, der passer bedst til din økonomi, og nu er du klar et skridt tættere på at optage et Billån.