Fire gode råd til at få styr på din økonomi



For mange kan det at holde styr på sin økonomi være en svær opgave i hverdage. Der er mange poster at holde styr på, og der er mange udgifter, som enten er månedlige, pr kvartal eller per år. Derfor er det en god ide at holde sig opdateret på, hvordan man bedst får styr på sit budget, så man ikke skal tænke over det. I denne artikel får du fire gode råd til, hvordan du på bedste vis holder styr på din økonomi. Har du gæld, kan det være en ide at overveje et samlelån, så alle din gældsposter er samlet i et stort lån. Du kan se mere om en eventuel oversigt over samlelån her. 

Regninger

Du vil i løbet af dit liv få en masse regninger. Der er mange som kommer gennem e-boks i dag, men får du regninger i postkassen, kan det være en god ide at holde styr på dem i forskellige mapper. Dette vil give dig et bedre overblik over, hvor meget du skal betale hver gang de dukker op, og du vil samtidig ikke skulle lede efter dem, hvis du skal bruge en til dokumentation, eller hvis du måske har glemt at betale den. Det er en god ide at farvekode dine mapper, så du ikke misforstår dit eget system, men hurtigt vil du finde ud af, at det kommer til at hjælpe på dit overblik over din økonomi.

Læg et budget

Det bedste du kan gøre for din økonomi er at lægge et budget. Dette kan virke som en stor opgave, men dette kan sagtens lade sig gøre. Du kan vælge at lave tre forskellige rækker i et skema. I den ene række skriver du de udgifter, som du ved er fast hver eneste måned. Dette kan være din mobilregning, din husleje og din TV-forbindelse. I den anden række skriver du de udgifter, som kan variere hver eneste måned. Dette er for eksempel mad, gaver og fornøjelser. I den tredje og sidste række skriver du så din indkomst hver eneste måned. Det er i denne række, at du skriver din løn, og hvis du får forskellige legater eller offentlig støtte. Er du på dagpenge er det også i denne række, at du noterer det. Det sidste skridt er at lægge alle faste og varierende udgifter sammen og modregne det med din indkomst. Det beløb, som du har tilbage efter du har sat penge af til de forskellige poster er dit rådighedsbeløb til resten af måneden. Det er altså de penge du kan bruge til at gå i biografen for eller købe nyt tøj.

Spar op

Dette kan være en svær post for mange at kontrollere, specielt for studerende, som ikke har mange penge at gøre med i første omgang, men det kan give ro i sindet med en viden om, at der er penge sat til side, skulle man knække en tand, eller skulle man ende i en anden form for nødsituation. Det er også i denne pulje, at du kan sætte penge til side til når du gerne vil på ferie. 

Betal til tiden

Selv om det kan være svært at se alle sine penge forsvinde den dag, som man får løn, er det bedste for dig og din økonomi, at du betaler dine regninger til tiden. Dette vil tage vægten af dine skuldre resten af måneden, og du skal altså ikke være nervøs for, om der bliver slukket for vandet eller om du begynder at modtage rykkere i din e-boks eller i din postkasse.