Dette skal du overveje, før du køber ny computer

Før du svinger dankortet – hvad enten det er fordi du skal opgradere til en nyere og bedre version af din computer, eller at den gamle er gået død – kan det være en god idé at læse med her. I denne forbindelse er det en særlig god idé at overveje, hvor mange penge du lige nu har til rådighed til at investere i en ny computer – har du det færdige beløb klar til at blive brugt, skal du spare lidt op først, eller er du i stedet ude i en mulighed der hedder Lån penge med udbetaling i dag?

Disse spørgsmål er først og fremmest en god idé at stille dig selv, før du tager afsted til butikken, for at finde en ny computer:

  1. Stationær eller bærbar computer?

  2. Hvilket mærke skal computeren være i? Har du eller dine nærmeste eksempelvis gode eller dårlige erfaringer med nogle bestemte mærker?

  3. Hvor mange penge vil du maksimum bruge på din nye computer?

  4. Hvad skal du hovedsageligt bruge din nye computer til?

Det er vigtigt at du først og fremmest kender dit eget behov for en computer. Skal du bruge den til at spille spil, skrive studieopgaver, streame film og serier? Dette er afgørende for, hvor god den skal kunne være til at trække de forskellige programmer, du skal bruge hertil.

Køb computeren på det rigtige tidspunkt. Lige op til jul er der stor risiko for, at du kommer til at betale en unødig overpris, da mange butikker sætter priserne op før jul. I forbindelse med Black Friday er det også værd at vide, at mange af butikkerne, i ugerne op til dagen, sætter priserne op, sådan at de kan skrive en stor procentdel i tilbudsaviserne, som du angiveligt sparer. Dog kan du, på denne måde, i stedet komme til at betale normalpris frem for at spare penge.