Cykelhjelmen er din sikkerhed på den tohjulede

Det kan godt være, du ikke synes, du ser smart ud i en cykelhjelm. Det er du dog ene om, for der er ingen andre, der kigger på dig og tænker sådan. Tværtimod kan man fristes til at tænke, at det er en unødvendig fare at sætte dig selv i, når du undlader at hive hjelmen på hovedet. Vi er så vant til at cykle i Danmark, at vi helt glemmer, hvor hurtigt det går. Det kræver ikke mere end et bump på vejen, en punktering eller en uopmærksom bilist, før uheldet er ude. Det kan være meget alvorligt, hvis du ikke har cykelhjelm på. Det gælder både for børn og for voksne. Desuden er den en lav pris at betale for din sikkerhed. Ikke mindst hvis prisen er i orden. 


Cykel uden hjem på dit helbreds regning

Den, det går ud over, er dig selv, når du styrter. Havarikommissionen har i sin hovedundersøgelse skrevet således: ”Cykelhjelmen kan reducere skader på dit hoved og i enkelte tilfælde betyde forskel på liv og død”. Så behøver du vist ikke høre mere. Når det nu kun er dig selv, der synes, du ser fjollet ud, så er det dyrt at betale for din forfængelighed med dit liv. Det kan også være, at det en af dine bekendte eller dit barn, der ikke cykler med hjelm. Gør dem en tjeneste og giv dem sikkerhed på cyklen. 


Konkurrencedygtige priser knuser ikke knogler

Noget andet ved cykelhjelme er, at det overhovedet ikke er en dyr måde at gøre dig selv meget mere sikker på vejene. Du slipper ikke af med særligt meget, hvis du handler ordentlige steder med konkurrrencedygtige priser. Samtidig kan du være heldig at finde steder med både gode priser og udvalg. Et godt udvalg beyder, at du måske finder en cykelhjelm, som du synes ser godt ud.