Aktiv ferie ved Vesterhavet

Efteråret står for døren. Dagene bliver kortere, og aftenerne bliver mørkere. Det milde dagslys og naturens smukke farveskift kan lokke de fleste af os ud på lange gåture. Men samtidig er efteråret en årstid, der er perfekt til hygge, varm kakao og kvalitetstid med familien.


Med en aktiv ferie ved Vesterhavet kan I nemt kombinere netop hygge, kvalitetstid og natur. Den danske vestkyst tiltrækker hvert år familier fra nær og fjern – og det er ikke uden grund.


Langs vestkysten finder I et væld af små hyggelige byer, som emmer af en afslappet atmosfære, en landlig idyl og masser af charme. Derudover er vestkysten kendt for sin smukke natur. De lange hvide strande, smukke klitlandskaber og urørte skovområder.


Et godt eksempel på en af disse byer, er Blåvand. Blåvand er det vestligste punkt af Danmark, og byen er placeret midt imellem vestkysten og vadehavet. Det giver jer rig mulighed for at opleve både bølgeskvulp ved Vesterhavet og den unikke, uberørte biodiversitet i vadehavet. Derudover byder byen på små specialbutikker, kulturelle seværdigheder og en mini zoo for de mindste i familien.


Familietid ved havet

Blåvand er omringet af vand, og det giver jer rig mulighed for lange gåture ved langs kysten. Det er heldigvis gratis at parkere ved Blåvands strande, og der er ikke nogen afspærrede områder, hvor for eksempel dyr eller børn ikke er tilladt. Blåvands strande er for alle! Så I kan roligt planlægge en hel dag på stranden, selvom det ikke nødvendigvis er badevejr.


Pak bilen med børn, hund, madpakker, drager og en fodbold. Så I   på en nem og sjov måde kan få en masse motion på stranden, mens I skaber gode og sjove minder sammen som familie. I kan gå i vandkanten og lede efter rav, sten med hul i eller flotte muslingeskaller. I kan lade jeres hund lege frit i hav så vel som klipper. Børnene kan lave sjove hop i klitterne eller spille strandfodbold. Og I kan sammen flyve med drage og øve jer i at lave nye tricks.


Blåvands seværdigheder

Når I besøger Blåvand, bør I for jeres egen skyld gå på opdagelse ved vadehavet. I 2014 blev den danske del af vadehavet nemlig tilføjet til UNESCOS liste over verdensarv. Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder. Det ændrer hele tiden form og har en stor diversitet i plante- og dyreliv, hvilket også gør det til et af verdens mest produktive økosystemer. Det er også ved vadehavet, at I kan være heldige at opleve fænomenet sort sol, som starter i august og kan strække sig helt til december.


Tager I i sommerhus i dejlige Blåvand kan I med fordel medbringe jeres cykler. De fleste seværdigheder ligger nemlig inden for en god cykel afstand. I kan for eksempel cykle ud til Blåvandshuk Fyr, som med sine 39 højdemeter tilbyder en fantastiske udsigt over hele området, Derudover er Blåvand by udstyret med mange små veje og stier, hvilket giver jer rigtig god mulighed for at planlægge løberuter - hvad end I løber 5km, 10km eller 15km. I kan næsten altid find en rute der fører jer ud til vandet, mod skovområder eller rundt i byens villakvarterer.