Motion er godt for både krop og sjæl


Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger bør vi alle sørge for at få pulsen op minimum 30 minutter. Hver dag. Det vil sige ved rask gang, løb, cykling eller en anden form for bevægelse, der foregår i mere end afslappet tempo. Og der er mange gode grunde til at lytte. For blot en halv times motion hver dag styrker både koordinationsevnen, balancen og reaktionsevnen. Og så er det naturligvis også godt for både hjertet, lungerne og dine muskler. 


Sport i stedet for lykkepiller

Men motion er ikke blot fremragende for vores fysik. Det er også fantastisk træning af vores psyke. Undersøgelser har således påvist, at motion er lige så godt som både lykkepiller og terapi. Efter blot 10 minutters motion stiger humøret. Det skyldes dels tanken om, at man gør noget godt for sig selv. Men det skyldes også at der ved bevægelse frigives endorfiner. Endorfiner er en slags lykkehormoner i hjernen, der kan gøre os lykkelige og nærmest ”høje”. Blandt andet når vi dyrker motion. 


Dyrk motion sammen med andre

Der kan være mange gode grunde til at dyrke sport. Det kan være du gerne vil holde dig i god form. Måske ønsker du at tabe dig. Eller også synes du bare at det er sjovt! Men det kan være svært at rejse sig fra sofaen for at løbe kilometer efter kilometer i eget selskab. Eller sætte sig op på cyklen når regnen rusker derude. I så fald kan det være smart at melde sig ind i en sports- eller fitnessklub. For det er alt andet lige, lidt lettere, at komme ud ad døren og i gang, hvis der er andre der er afhængige af det. 

 


Få tilskud til din nye livsstil

Men der kan også være andre forhindringer der gør, at det er svært at komme i gang med at bevæge sig. Det kan for eksempel være økonomien. For selv om et par løbesko måske ikke koster en bondegård, så kan det godt koste lidt at melde sig ind i en sportsklub. For slet ikke at tale om prisen for udstyr til den pågældende sport. Her er der naturligvis forskel på om du ønsker at dyrke yoga eller ishockey. Men har du behov for et ekstra tilskud til din sport, så er der hjælp at hente med et kviklån. På den måde kan du få lidt ekstra penge på hånden indenfor kort tid, så du kan få pulsen op. Og du behøver ikke skulle stå til regnskab overfor nogen, hvad pengene skal bruges til. Men for dit helbred og dit humørs skyld? Så ville det være en fremragende idé, hvis du brugte – i hvert fald nogle af dem – på en god omgang motion.