En bil uden syn, får ikke børnene til sportstræning


Som forælder kan man nogle gange føle sig lidt som en taxichauffør. Dette gælder især, hvis man har flere børn, der dyrker forskellige sportsgrene på forskellige ugedage. Flere gange om ugen, står den efter arbejde på klargøring af børn og kørsel af barnet til sport. Det er dog ikke muligt at køre barnet til sport, hvis din bil får taget pladerne grundet manglende syn. Et bilsyn er sjældent en begivenhed, man hører folk glæde sig til, men alligevel er det et nødvendigt onde, at biler hvert andet år skal til syn. Dette sikrer trafiksikkerheden, hvilket du som forælder, der kører dit barn i trafikken, nok også har interesse i. Men hvor skal du lige få din bil synet?


Hvor populære er de forskellige synshaller?


Der findes i Danmark rigtig mange synshaller, og en lang række af disse kan du faktisk slå op på nettet. Næste gang din bil skal til syn, kan du derfor overveje at undersøge, hvilken synshal, der er mest populær i dit nærområde.


TjekBilsyn.dk har du muligheden for ved hjælp af en simpel indtastning af dit postnummer at kunne lokalisere en række synshaller i din by. Bor du fx i 3000 Helsingør, kan du på siden finde seks forskellige synshaller. Samlet set huser portalen over 450 synshaller, der til sammen har synet mere end 3.150.000 biler.


Men hvorfor skal du så vælge at bruge sådan en portal? Formålet med et bilsyn er, at du gerne vil have din bil gennem syn nemmest muligt. Når du indtaster dit postnummer får du flere forskellige oplysninger om synshallerne, der kan være meget fordelagtige at holde øje med. Især smileys, antal syn og godkendelsesprocenten er vigtig, når du vælger synshal.


Hvilken synshal skal man vælge?


Som bilist er du i god tro, når du kører ind i synshallen, og du forventer at du får en fair og reel synsproces. Nogle synshaller godkender dog næsten alle biler, hvilket resulterer i, at Færdselsstyrelsen begynder at holde øje med disse synshaller. Synshallerne får den trist smiley, og vælger du at få synet din bil ved en sådanne synshal, kan du risikere at Færdselsstyrelsen bruger din bil som kontrolundersøgelse, hvilket kan tage tid og være en meget irriterende faktor for dig som bilist.


Modsat findes der også synshaller, hvor kun én ud af fire biler kan forvente at slippe gennem første syn godkendt. Dette medfører muligvis store værkstedsregninger samt en ekstra udgift til det påkrævede omsyn. Vælg derfor en synshal med en elitesmiley, hvis du vil være sikker på, at synshallen lever op til alle krav i forbindelse med syn af din bil.


Antal syn og godkendelsesprocent


En anden ting, som du med fordel kan undersøge, når du vælger synshal, er antallet af registrerede syn samt godkendelsesprocenten. På webportalen får du informationer om netop disse to ting, hvilket kan være rart. Finder du fx en synshal hvor godkendelsesprocenten er på under 60%, er det måske ikke her, du ønsker at få synet din bil.


Du vil til gengæld gerne vælge steder, der har over 1.700 registrerede bilsyn, og med en godkendelse på over 95%. Her er der nemlig væsentlig større sandsynlighed for, at du kommer hjem med en nysynet bil første gang. Og så kan du igen køre børnene til sport.