Tre gode råd til, hvordan du skaber mere struktur i dit barns lektielæsning


Det er vigtigt, at du ved, hvordan du kan skabe den bedste struktur i dit barns lektielæsning i hverdagen, da dette har en stor indflydelse på de vaner, som dit barn vil få brug for gennem sin skolegang. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du nemt og simpelt kan give dit barn de vaner, som det har behov for, når lektierne kommer med hjem. Mangler dit barn dog hjælp til lektierne, så kan du se mere omkring folkeskole lektiehjælp her. 

Den gode rytme

Vil du gerne give dit barn gode vaner, når det kommer til lektielæsning, så er det vigtigt, at du gør dette i en god og behagelig rytme. Dette betyder, at det er vigtigt, at dit barn laver lektier på cirka samme tid hver dag, og at det har rigeligt med tid til at gøre opgaverne færdige. Dette gør, at dit barn vil blive vant til, at der er en fast periode hver dag, hvor det er tid til lektier, og dette vil gøre, at der kommer langt færre konflikter i fremtiden, da barnet ved, at lektierne er en fast del af hverdagen. 

Belønninger er kan være godt

Har dit barn svært ved at holde koncentrationen, så kan det være nødvendigt, at du som forældre finder en belønning, som passer til situationen, når det kommer til lektielæsning. En belønning kan motivere barnet, og det vil nemmere kunne se meningen med at lave lektier i hverdagen. Denne metode fungerer specielt godt til mindre børn, som ikke endnu forstår grunden til, at lektier er vigtige. Her er det op til dig som forældre at finde den rigtige belønning for det stykke arbejde, som dit barn gør. Er du i tvivl omkring dette, så kan du altid snakke med dit barn omkring, hvad de selv ser som en passende belønning og ordne belønningen efterfølgende. 

 

Læs med dit barn

Skal dit barn have sunde lektievaner, så er det vigtigt, at dit barn ved, at du er der til at hjælpe, når opgaverne bliver for svære. Det kan være frustrerende for mange børn at sidde med større opgaver selv, når de ikke ved, hvordan disse skal løses, og du skal derfor være forberedt på, at du skal kunne hjælpe dit barn ved at sidde hos dem, til de er færdige med opgaverne. På denne måde kan dine børn udvikle de sundeste lektievaner muligt.