Kampen om titlen som verdens bedste fodboldtræner 

I øjeblikket kører der en stor debat om hvem der kan kalde sig verdens bedste fodboldtræner. Gennem tiden har der været mange store trænere. Sir Alex Ferguson, Johan Cruyff og Frank Rijkaard er nogle af de største igennem tiden, men hvem er egentlig den nuværende træner i fodboldverden, som er den bedst? Det er svært at svare på, men de seneste år har der været specielt to trænere, som har udskilt sig fra mængden. Der er tale om Jürgen Klopp og Pep Guardiola. 


For bedst at kunne deltage i diskussionen om hvem de bedste spillere og trænere er, gælder det om at holde sig opdateret på fodboldverden, og derfor skal man have alle de bedste nyheder. Det kan fås hos Mesterbold.dk, som opdaterer med de bedste og nyeste nyheder døgnet rundt. Pep Guardiola - hvorfor ham? 

Pep, som han kaldes i almindelig tale, har været en af de mest vindende trænere det seneste årti. Den spanske træner startede sin karriere i Barcelona, som andetholdstræner, men var senere med til at vinde Champions League med FC Barcelona, samt mange La Liga titler. Han trænerstil minder meget om Johan Cruyffs, som udviklede det famøse tiki-taka fodbold, som Barcelona er mestre til. 


Udover Barcelona har han haft stor succes i Bayern München og lige nu er han træner i Manchester City, som har været næsten uslåelige i Premier League i flere sæsoner. 


Klopp - tysk ildsjæl

Den nuværende Liverpool træner Klopp har over de seneste fire år cementeret sin status som toptræner ved at tage Liverpool fra et hold langt nede i Premier League, og gøre dem uovervindelige. Det hele kulminerede i 2019, da de vandt Champions League og kronen på værket blev en Premier League titel i 2020, som er deres første Premier League titel i 30 år. Udover Liverpool har Klopp været træner for blandt andet Dortmund, hvor han transformerede den Tyske klub til at kunne konkurrere med toppen i den tyske liga. Det var hans hårde arbejde der, som gjorde at han fik Liverpool jobbet. Forinden Dortmund var han træner for Mainz. Det er altså kun tre klubber, som Klopp har været i spidsen for og hver enkelt af dem har han revolutioneret. Det er på mange måder imponerende. 


Klopp er kendt for sit vanvittige humør og engagement, og overtager klubbens kultur og forsøger at forbedre den. Den aggressive fodboldstil med høje backs og højt pres har taget Premier League med storm. 


Men hvem er den bedste? 

Det er to vidt forskellige måder at spille fodbold på, som de to trænere kører, men Guardiola har vundet mere end Klopp. Man kan sige, at Guardiola har for vane at bruge mange penge i sine klubber, hvor Klopp udvikler spillere på en anden måde. 
Hvorvidt den ene stil er bedre end den anden, det er umuligt at sige, men man kan argumentere for at der ikke er to trænere, som får mere ud af deres hold end disse to.