Hvordan påvirker din søvn din arbejdshverdag?

Der er mange der ikke ved, hvor stor en rolle manglende søvn kan spille i din arbejdshverdag. Helbred og søvn hænger nemlig uløseligt sammen, og det er noget vi er blevet meget bevidste om. Så hvordan påvirker din søvn egentlig din arbejdsdag, og hvad kan du konkret gøre, for at sove bedre? Det kan du læse mere om her.

Sørg for god søvn

Der er faktisk flere ting, du selv kan gøre, for at sørge for god søvn. Der er mange råd og tips, der skal føre til god søvn, men som kan virke lidt som overtro. Sandheden er, at de fleste af os påvirkes af ydre faktorer ret forskelligt, og det er derfor ikke alle, der er lige følsomme overfor at drikke kaffe sent om aftenen som andre. Det er dog sådan, at alle mennesker præsterer dårligere på arbejde, når vi ikke får nok og god nok søvn om natten. Derfor er det vigtigt, at vi skaber vaner, der gør at vi sover bedre.

Men det er en ting, som mennesker rent biologisk er ret følsomme overfor, og det er lys, når vi egentlig burde sove. Vores kroppe begynder nemlig at blive trætte, inden vi selv gør, og derfor skal man lytte til sin krop og lade den køre sine naturlige processer. Hvis man ligger med sin telefon eller en skærm helt frem til, man skal sove, så får kroppen ikke udløst de søvnhormoner, der skal til, for at du bliver træt og falder i den dybe REM-søvn. REM-søvnen er når din hjerne får mulighed for at hvile og blive ‘renset’. Derfor er det en god ide at droppe skærmen, inden man skal sove, så man får bedst mulig hvile i timerne op til sengetid, og kroppen får tid til at blive træt. 

På samme måde, er det en god ide at stresse ned, også for at give hjernen ro. Det er svært at falde i søvn, hvis man ligger og kværner over ting, der er sket i løbet af dagen eller ting man stresser over. Lige pludseligt er der gået flere timer, og så bliver man stresset over, at man ikke kan falde i søvn oveni det hele. Læs en god bog, drik en kop koffeinfri te og læg skærmen væk. Ikke læs arbejdsmails lige inden du skal i seng, hvis du vil undgå at blive stresset.  


En god seng er vigtigt 

En god seng er faktisk også ret vigtigt for, at vi sover godt om natten. En god seng er en seng af høj kvalitet, der har den rette fasthed og som støtter godt. Mange sover i en alt for blød seng, der slet ikke kan tilbyde den støtte og komfort, du har brug for at sove godt. Det gør også, at mange udvikler rygplager, der gør det endnu sværere at være oplagt til en ny arbejdsdag. På Sengeguro.dk, kan du finde den perfekte kvalitetsseng til dine behov, og nyde bedre søvn og meget mere oplagte arbejdsdage. 

Dette gælder også for dig, der måske ikke har plads til en rigtig seng, fordi du bor på mindre plads. Heldigvis findes der også gode sovesofaer, der kan støtte godt, hele natten, hver nat. Find din nye sovesofa her og sov meget bedre.