Tre råd til at skabe en god team-spirit


Ligemeget om du går til sport, deltager aktivt i en interesse- eller fagforening eller noget helt tredje, er det vigtigt, at der er en god team-spirit på det hold, du skal samarbejde med. Hvis der er en god stemning og samarbejdsvillighed blandt medlemmer på det hold, er der større chance for at I vil levere produktive resultater. Derfor giver vi dig i denne artikel tre tips til, hvordan du skaber en god team-spirit. 

Afhold sociale arrangementer

Det kan lyde banalt, men en af de vigtigste måder, hvorpå man kan sikre sig en god team-spirit i en gruppe, er ved at afholde sociale arrangementer.


En måde at udvikle et holds team-spirit på kan blandt andet være ved at afholde fester. En fest kan være med til at skubbe det sociale i den rigtige retning og medvirke til, at individerne i gruppen rykker tættere sammen.


Til en fest skal der både være sjove indslag og en god stemning. Hvis du har tænkt dig at stå for at afholde en fest, kan du med fordel arrangere en række konkurrencer, som skal være med til at løsne stemningen. Sørg for at køb en præmie, som der kan dystes om. Dette kan være alt lige fra pokaler, sex legetøj, sjove hatte eller noget helt fjerde. Det vigtigste er, at I morer jer og får noget at se tilbage på, når det igen bliver hverdag. 

Bliv enige om et fælles mål

En ting, der kan være med til at skabe en god team-spirit, er hvis en gruppe bliver enig om et fælles mål. Dette kan være medvirkende til, at gruppen øger holdindsatsen i jagten på at få succes. 


Hvis en gruppe famler i blinde og ikke ved, hvad den ønsker at opnå, vil der hurtigt kunne opstå uoverensstemmelser i gruppen. Sørger du eller lederen i din gruppe for, at I alle har et fælles mål, som I skal nå i hus med, vil det højst sandsynligt kunne undgås. 

Sørg for at alle er med 

I sociale grupper kan der være folk, som bliver ekskluderet. Dette er en af hovedårsagerne til, at en gruppe måske ikke fungerer optimalt, fordi et eller flere medlemmer af gruppen ikke føler sig værdsat eller set. 


Derfor bør du og dine teammedlemmer alle sørge for, at der ikke er nogle i gruppen, som bliver udelukket fra den sociale interaktion. Ligemeget om du spiller på et fodbold- eller håndboldhold, eller om du er med i en bestyrelse på dit barns skole, er det vigtigt, at ingen føler sig alene.