Sådan passer du på din krop


Som sportsudøver er der ingenting, som er vigtigere end at passe på sin krop. De fleste af os vil gerne undgå at skulle opereres, da det holder os væk fra sport længe. Derfor vil vi gerne give nogle gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på din krop.


Få behandlinger før uheldet sker


Mange venter, til de er skadede med at blive behandlet. Men faktisk kan du også blive behandlet, inden du fejler noget. Det er noget, som vi alle sammen kender fra sportsmassage, hvor du efter en hård kamp, giver din muskler en mulighed for at slappe af.


Men der findes også en række andre behandlinger, som du bør overveje. Jeg vil anbefale dig, at du kigger nærmere på Body-sds.dk, da de kan behandle dig både før og efter en skade. De har allerede behandlet en række sportsudøvere.


Deres behandlinger har fokus på hele mennesket, og det er grunden til, at de er så succesfulde.


Kosten har kæmpe betydning


Det seneste ti år er der kommet voldsom fokus på kosten, og det er der en simpel grund til. Hvis du spiser de rigtige madvarer, tyder alt på, at du også kommer til at leve længere.


For sportsudøveren kan den rette kost også have kæmpe betydning for at undgå skader. Derfor bør du finde nogle gode sunde opskrifter og også sørge for at spise nok proteiner. Du skal ikke være bange for kulhydrater, hvis du blot spiser de rigtige. Jeg vil anbefale, at du kigger på Madmagasinet.dk, for de har en masse gode opskrifter.


Det er både for sportsudøveren men også til alle andre. I dag dyrker vi alle sammen motion, og derfor er det vigtigt, at vi også tænker på, hvad vi spiser. 


Opvarm altid


Mange husker at strække ud, men de glemmer ofte at varme op. Du skal altid huske begge dele. Nyere forskning har vist os, at tidspunktet for udstrækning måske ikke er nær så vigtigt, som opvarmning og at komme ned i gear efter, du har dyrket motion.


Helt simpelt, så betyder det, at du skal få bevæget din krop uden at anstrenge den, når du varmer op. Herefter kan du løbe en tur. Efter din løbetur skal du i slutningen tage farten af, og det er en god idé at gå i 15 minutter til sidst. Ellers risikerer du at få en række skader.


Dette gælder også for alle andre sportsgrene. Når det kommer til udstrækning, så er det vigtigt at gøre, men meget forskning tyder på, at tidspunktet måske ikke har kæmpe betydning. Det skyldes, at hvis du har en ufleksibel krop, så bliver den ikke fleksibel af, at du strækker ud, inden du dyrker motion. Du skal i stedet altid sørge for at strække ud. 


Om du gør det gennem yoga, gymnastik eller nogle simple øvelser er underordnet. Det handler om at få en fleksibel krop, så du undgår skader. Hvordan du gør det, er mindre vigtigt. Hvis  du følger disse råd, mindsker du risikoen for skader.