Billig sommerferieDet er lige tiden, hvor vi begynder at planlægge, hvad vi skal lave i vores sommerferie. Bliver det staycation, bilferie eller en 2-ugers all inclusive? Vi er vidt forskellige, i forhold til hvad vi forventer af en ferie. Nogle nyder bare at slappe helt af og lave så lidt som muligt, andre synes det er vigtigt at holde sig aktiv, mens nogle sætter pris på, at opleve det kulturelle og se en masse seværdigheder. Uanset hvilken ferietype man er, så vil vi alle gerne have en ferie så billigt som muligt.


Kør selv ferie

Mange danskere, og især større familier, vælger en ferie, hvor de selv kan køre til destinationen. Det er her transporten man går på kompromis med, og som der giver den store besparelse i sidste ende. Dog er der også penge at spare, hvis man planlægger nøje og pakker mad med hjemmefra. En kør selv ferie behøves ikke at være det ‘dårlige’ alternativ. Man kan gøre køreturen til noget hyggeligt ved at pakke gode snacks og madpakker, og i luksusudgaven kan man altid tage en overnatning på vejen. 

 

Afbudsrejser

Hvis man gerne vil på en lækker, billig rejse og er typen, der kan slå koldt vand i blodet, er afbudsrejsen et godt valg. Der findes næsten altid et væld af billige afbudsrejser, men jo nærmere man kommer afrejsedato, jo billigere er det. Med en afbudsrejse er det derfor vigtigt at have is i maven, have planlagt en uge eller to, man kan tage afsted, og når man så nærmer sig,  går man på jagt efter ens sommeferie. Når man vælger en afbudsrejse, skal man bevare et åbent sind, da man aldrig aner, hvilke afbudsrejser der bliver udbudt, og hvor de går hen. Men det er med en afbudsrejse, man kan være heldig og komme på ens drømmeferie for halvdelen af prisen.


Tag på ferie i vores nabolande 

Det er slet ikke nogen dum idé at tage på sommerferie i vores nabolande. Det kan godt være, at ferie i vores nabolande lyder knap så eksotisk, men det er i den grad undervurderet. Ved at vælge en destination der ikke er så langt væk, sparer man en masse penge på transporten. Man kan for eksempel tage til Norge eller Sverige, hvor man også får et break på færgen fra køreturen. I Norge og Sverige kan man leje en hyggelig hytte, være aktiv i den smukke natur eller være kulturel i de større byer. Man kan også køre til Tyskland, som har mange fede byer at byde på, hvis man er til en byferie. Hamborg er en kort tur fra Danmark, og er derfor en fed storby, der er nem at komme til. Man kan også køre lidt længere for at komme til Berlin. Her kan man opleve de mange fede og kulturelle kvarterer, samt de mange lækre spisesteder. En tur til historiske Lübeck ville heller ikke være en dårlig feriedestination. 


Der er mange muligheder, man kan vælge når det kommer til sommerferien. Men hvis den skal være billig, kan man være nødt til at tænke alternativt. Vi har i denne artikel samlet tre af de mulige sommerferier, man kan tage på, hvis der også skal spares lidt i pengepungen.