Redskaber til arbejde på tværs af kulturer er værdifuldt

I en globaliseret verden, hvor mange virksomheder arbejder sammen på tværs af landegrænser, hvor mennesker opvokset i andre kulturer bliver ansat i Danmark, er det vigtigere end nogensinde at kunne arbejde på tværs af kulturer. Her får du nogle råd til, hvordan du kan få dig nogle redskaber til dette.

Workshop med meningsfuldt indhold giver dig redskaber

Du kan deltage i workshops med diversity solutions som primært fokus, hvilket kan være med til at give dig en forståelse af, hvordan man bygger en bro mellem forskellige kulturer, der skal arbejde sammen. Med udgangspunkt i viden om, hvordan mennesket agerer, vil du kunne få værktøjer til at forstå forskellige kulturer og på den måde blive i bedre stand til at kunne arbejde sammen med mennesker fra andre kulturer. 

Når du skal arbejde kulturelt, er det vigtigt, at du har nogle strategier for, hvordan det skal håndteres, og det er også noget, du kan få på en workshop. Derudover kan du også i samråd med meddeltagere have diskussioner, hvor I får diskuteret redskaberne, og hvordan I hver især kan forbedre jer og tage redskaberne til anvendelse i jeres hverdag. 


Få lavet en profil og lær dig selv bedre at kende

Når du skal arbejde med kulturer, kan det være en fordel at få lavet en profil for at finde ud af, hvor dine kulturelle kompetencer ligger, og hvor der er behov for at sætte ind for at gøre dig endnu bedre. Dette kan eksempelvis være gennem en IRC-profil, som er valideret af eksperter og bruges over hele verden. Med en sådan profil vil du også kunne lære dig selv bedre at kende, hvilket er et af de første steps på vejen i forhold til at lære noget om andre menneskers kulturer. Alt sammen skal hjælpe dig til at være et bindeled mellem forskellige kulturer og forenkle samarbejde.