Hvad kan du gøre for folk med kroniske smerter?

Kroniske smerter er invaliderende for mange mennesker i Danmark. Rigtig mange danskere har levet med kroniske smerter på et tidspunkt. Der er derfor en stor chance for, at der er en i din omgangskreds, der lige nu kæmper med kroniske smerter.


Men hvad er kroniske smerter, og hvordan kan de behandles? Det vil vi se nærmere på i denne artikel. Da det er et stort og mangfoldigt emne, er denne artikel dog langt fra udtømmelig.


Hvad betyder det, når noget er kronisk?

Hvis du spørger et stort antal danskere på gaden om, hvad ordet kronisk egentlig dækker over, vil du med garanti få en række forskellige svar. Ordet kronisk bliver tit sat lig med for evigt, men indenfor fysiologien og videnskaben er det faktisk ikke tilfældet. Her betyder kronisk blot, at en smerte har varet i mere end 3 måneder. I nogle lande er grænsen dog 6 måneder. Pointen er her, at kronisk altså ikke betyder for evigt. Så har du, eller en du kender fået en kronisk diagnose, så er der altså stadig håb forude.Hvordan kan kroniske smerter behandles?

Har du brækket et ben eller overrevet en muskel er behandlingen meget ligetil. Sådan er det desværre sjældent med kroniske smerter. Her kan der være mange forskellige faktorer, der spiller ind på smerterne. Måske har du en stram hoftebøjer, en inflammeret akillessene eller noget helt tredje. Ved inflammation eller stramme muskler kan en massagepistol være med til at løsne op samt øge blodtilførslen til det ramte område. En øget blodtilførsel mindsker inflammationen, og kan på den måde være behandlende. Køb massagepistol ved at klikke på linket.

Nogle gange er årsagen til kroniske smerter også mere psykologiske. Har du eksempelvis gået og troet, at du skulle have ondt for evigt, kan det være med til at øge nervesystemets følsomhed.