En hurtig guide til senge


Der er et hav af muligheder og udvalg, når du står og skal vælge seng. Det kan være helt overvældende og svært at beslutte sig for, hvilken type seng det skal være, og hvad sengen skal kunne. Det vigtigste når du skal vælge ny seng er dog, at du finder den type seng der giver dig den bedst mulige søvn. Det er alfa omega at kroppen kan koble helt af efter en lang dag, og få hvile hele natten igennem, sådan så du ikke vågner op med følelsen af, at du ikke slet ikke har fået sovet. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad de forskellige typer senge kan bidrage med, sådan så du finder den seng der passer helt perfekt til dig. 


Boxmadrasser

Boxmadrassen er en komfortabel og praktisk madras med en indbygget træramme. Denne type madras kan hurtigt og nemt tages i brug, da de medfølgende ben blot skal monteres på trærammen, hvorefter du har en komplet seng. Vil du ligge ekstra godt er det en god idé at investere i en topmadras, fordi det øger din samlede komfortoplevelse. Købet af en boxmadras er den letteste måde at få en komplet seng på, uden at du skal gå på kompromis med kvalitet og komfort.

Kontinentalsenge


Kontinentalsenge er populære på grund af deres enorme komfort og elegante, høje udseende. Kontinentalsenge har et ekstra og tredje madras-lag, og det er netop derfor, at komfortniveauet er ekstra højt i denne type seng. Nederst består sengen af en boxmadras, i midten findes en komfortabel springmadras og øverst en behagelig topmadras. I dobbeltsenge består den midterste madras af to madraskerne, der er samlet i ét betræk. Det gør det muligt at vælge forskellig fasthed til hver side af sengen, og på den måde kan to personer med forskellig vægt få individuel støtte.


Elevationssenge

Det helt banebrydende ved en elevationsseng er, at den modsat andre senge har en motor som gør det muligt at justere sengebundens højde og udformning. Motoren styres med en fjernbetjening, som du kan have oppe i sengen, så du altid har mulighed for at ændre sengens position. Du kan altså justere din seng, så den passer til den måde du bedst ligger på. Sengen kan også hejses op og ned, så det er nemmere at stige ind og ud af sengen. Sengens bund er desuden delt ind i tre dele, som kan justeres individuelt. Det gør at man kan justere underlaget, så man eksempelvis ligger højere med benene end resten af kroppen. På den måde undgår du at skulle stable puder og tæpper under benene eller hovedet.