5 forskellige klubber, du kan starte i din fritid

 
 

Har du overvejet at starte en klub i din fritid? Og er du samtidig i tvivl om hvilken slags klub, du vil starte? Her får du 5 tips til forskellige klubber, du kan starte i din fritid. De 5 tips kan bruges som både inspiration og motivation til din kommende klubstart.

Start en spilleklub

Kan du godt lide at spille forskellige spil, er det en oplagt mulighed at starte en spilleklub. Uanset, om du foretrækker brætspil, kortspil, spil hos Mr Green casino eller noget helt fjerde, er der masser af muligheder for at starte en spilleklub. Du kan både starte spilleklub i et fælles klublokale, i en brætspilscafé eller på skift spille hjemme hos klubbens medlemmer. 

Invester i fællesskab

Investeringer er som regel noget, vi klarer indbyrdes. Men det er der absolut ingen grund til. Start en investeringsklub, hvor medlemmerne kan mødes og diskutere forskellige investeringer på kryds og tværs. I kan sågar oprette en fælles klubkonto, hvor medlemmerne kan overføre midler til og efterfølgende investere sammen. På den måde har klubben altså en fælleskonto, som investerer på baggrund af medlemmernes fælles interesser. Derudover kan i også invitere forskellige personer med investeringsbaggrund til at holde foredrag i klubben.

Dyrk din hobby med andre

En tredje mulighed er at starte en klub baseret på din hobby. Og her er det virkeligt kun fantasien, der sætter grænser! Hobbyklubben kan være baseret på alt lige fra strikkeklub eller modeltog til dyr og klima. Særligt miljø og klima optager mange mennesker for tiden, og derfor er klubber, der fjerner affald fra byer eller strande, skove og andre naturområder, også meget populære. 

Start en sportsklub

En af de mest populære klubvarianter i Danmark er sportsklubben. Her er sportsgrene som fodbold og håndbold særligt populære, men i princippet kan du starte en sportsklub inden for lige netop den sportsgren, der optager dig.

Har du ikke lyst til selv at dyrke sport, kan du alternativt starte en fanklub, der følger en bestemt klub eller udøver. Det er en god måde at samles om sport uden, at du selv behøver at være aktiv.

Læs bøger med andre

Endelig kan du også starte en bogklub, hvor du læser bøger sammen med de øvrige medlemmer. Ofte foregår det på den måde, at medlemmerne læser en ny bog fra gang til gang, hvorefter medlemmerne diskuterer bogen næste gang, man er samlet. Her kan du selv lægge op til, hvad der skal diskuteres. Nogle bogklubber vælger at lave en reel analyse af bøgerne, mens andre bogklubber læser deres yndlingspassager fra bøgerne højt og taler om, hvad de har fået ud af at læse bøgerne, og hvordan de tolker dem på et mere overordnet plan.

Start din nye klub i dag!

Ovenstående tips har forhåbentligt hjulpet som inspiration til hvilke klubber, du kan starte i din fritid. Nu gælder det om at tage springet og gøre det! I dag er lige så god som i morgen, og der er ingen grund til at overtænke det hele. Spring i stedet ud i det med det samme. Start din nye klub i dag og gå i gang med at hverve medlemmer – så kan i altid rette klubbens præcise formål til i takt med, at nye medlemmer kommer til.