Forøg din sportspræstation med en god nats søvn

Enhver seriøs idræts- eller sportsudøver ved, at det ikke kun er den præstation man leverer på banen, som tæller. Alle faktorer ude fra, alt hvad man gør med sit liv, har nemlig en enorm betydning for, hvordan man klarer sig indenfor sin sport.

For at være en god atlet skal man selvfølgelig først og fremmest have en krop, som er i balance. Det er der mange måder, man kan sørge for. For det første kan man spise sundt og varieret, og få de nødvendige vitaminer. For det andet kan man sørge for at have et godt søvnmønster og få nok søvn.

Masser af søvn giver kroppen energi

Det er ingen hemmelighed at vi sover for at få energi. På et tidspunkt bliver kroppen så træt, at den simpelthen bare har brug for at lukke ned. Men faktisk er al søvn ikke god søvn, og det er vigtigt at være opmærksom på.

Kort, afbrudt søvn er mindre effektiv end lang, sammenhængende søvn. Ligeledes er søvn, hvor man føler sig komfortabel og ligger godt langt bedre end søvn man vågner op fra med øm og stiv krop. Især for en ivrige sportsmand.

En god seng giver god søvn

En ordentlig seng med en god madras og lækre dyner og puder er nøglen til en god nats søvn af flere årsager. For det første ligger man langt bedre, og vågner derfor ikke så nemt op. Men en god seng er også langt mere tillokkende, og man får lyst til at gå tidligere i seng.

Det resulterer i flere timers søvn, og det er særligt vigtigt, hvis man presser kroppen meget gennem sport. Lige så sundt som det er for sportsmanden at motionere, lige så sundt er det nemlig for ham at restituere.

Kunsten at vælge en god madras

Madrassen er den vigtigste del af sengen, og det er på ingen måde en overdrivelse. Der findes rigtig mange forskellige former for madrasser, og det varierer meget fra person til person, hvad man foretrækker at ligge på. Det er derfor altid en god idé at prøve en madras før man køber den.

Når det så er sagt, så er en springmadras en af de mest populære typer af madrasser på markedet overhovedet. Rigtig mange mennesker sværger til den, fordi den har den perfekte kombination mellem blødhed og modstand. Det er godt for ryggen og madrasserne holder længe.

Hvis det virkelig skal være godt; en kontinentalseng

Skal man have de absolut bedste muligheder for god og fyldestgørende søvn, så kan man dog også vælge at gå hele vejen og købe en helt ny seng. Dette er en dyr løsning, men den er også yderst effektiv.

Den bedste type af seng man kan anskaffe sig, er en kontinentalseng. Denne type af seng har en madras, som er skabt til at forme sig efter ryggen og hjælpe med at lindre ryg- og nakkeproblemer. Den bedste kontinentalseng er den, som man slet ikke opdager, at man ligger i.