Fyld fryseren med sommerens høst


Det er sommer, og det betyder, at det herhjemme er sæson for frugt og grøntsager. Om sommeren kan man lave en masse lækre desserter med friske frugter og bær, og det er med at skynde sig at få høstet frugterne, mens de stadig er gode. Også drivhusene rundt omkring bugner af lækre grøntsager, som endelig er ved at være spiseklar, og der findes næsten ikke noget bedre, end at servere mad med ingredienser fra egen have eller drivhus. 

Drømmer du om et drivhus?

Hvis du endnu ikke har fået anskaffet dig det drivhus, du har drømt om i så mange år, så er det heldigvis aldrig for sent. I Harald Nyborg finder du et stort udvalg af drivhuse, så du kan blive klar til at høste grøntsager fra eget drivhus næste år. 

Man kan få meget glæde af et drivhus, her kan man dyrke en masse forskellige grøntsager og krydderurter, og hvis man køber et tilpas stort drivhus, så kan man også sætte et lille bord og nogle stole derind, så man kan sidde og nyde varmen i drivhuset på de koldere dage. 

Hjemmedyrkede grøntsager smager af sommer, og på en sommeraften hvor grillen er tændt og kødet er klart, så smager en salat med grøntsager fra eget drivhus bare lidt bedre.

Undgå at sommerens høst går til spilde

Det kan være svært at nå at få brugt alle de frugter og grøntsager, som man høster fra haven om sommeren, og det er så ærgerligt, hvis det skulle gå til spilde. Heldigvis kan man med frugter og bær især, høste alle dem, der er, og så fryse det ned, som man ikke får brugt. På den måde kan man glæde af sommerens høst, også efter sæsonen for dette er slut. Har man plukket en masse æbler eller pærer, kan man for eksempel koge dem til grød, som man senere hen kan få stor gavn af. Æblegrød smager f.eks. rigtig skønt ovenpå havregrød, og så bliver det ikke for gammelt af at ligge i fryseren. Har man jordbær, hindbær eller solbær kan man selvfølgelig også fryse disse ned, og får man lyst til hindbærgrød eller en anden form dessert med bær, så er det let at gå ud i fryseren og tage en pose med bær op.

For mange er frugtsæsonen også ensbetydende med, at der kan laves hjemmelavet marmelade. At lave marmelade er en effektiv måde at gøre brug af alt den frugt, som man ikke får spist. Særligt med blommetræer kan det være svært at følge med, for blommerne skal naturligvis høstes inden de falder af træerne, men på de fleste blommetræer sidder der så mange blommer, at det kan være svært at få spist dem alle. Heldigvis kan man lave mange lækre ting med blommer såsom blomme marmelade, så man undgår at blommer går til spilde. 

Uanset hvilken årstid det er, så er frysere uundværlige, men særligt om sommeren hvis man gerne vil undgå, at alle de frugter og grøntsager man høster går til spilde.